zaterdag 12 februari 2011

Enkele sfeerbeelden :)









1 opmerking:

  1. Beste,

    Als medewerker van de Antwerpse vrije radio "Centraal" zorg ik voor een programma waarbij zelf opgenomen muziek de rode draad vormt. In dat kader worden er ook wel eens opnamen gemaakt op provinciale tornooien. Een van de deelnemers was het Accordeonorkest Desselina uit Geel, die een compositie speelden van Fritz Dobler onder de titel "Keniade". Deze vereniging heeft de toelating gegeven om dit werk op Youtube te plaatsen. De filmpjes zijn terug te vinden via mijn website www.amateur-en-semiprofproducties-in-de-kijker.be. Om het verhaal achter de compositie te illustreren zou ik graag enkele foto's die op uw blog en van uw collega 's staan willen gebruiken. Mijn vraag is dan ook of u mij daarvoor de toelating kunt geven. Het gaat om sfeerbeelden, vooral uit de natuur. Over de compositie heb ik volgende informatie kunnen terugvinden:

    Fritz Dobler is een Duitse componist en accordeonist. Zoals de titel al laat uitschijnen zocht hij inspiratie in Kenia. Hij is daar inderdaad ooit met vrienden op safari geweest. Het is een vierdelige compositie geworden.

    1. De eerste beweging is een Allegro Moderato en staat voor de grote vreugde en enthousiasme van mens en dier, een typisch tafereel bij de zonsopgang in Afrika.
    2. De tweede beweging is een Valse Lento en is een muzikale omschrijving van een grote liefde tussen 2 personen
    3. De derde beweging is een Capriccio. Het is een beschrijving van prachtige dieren, levend en licht van gewicht. Ze bevinden zich vaak meer in de lucht dan op de grond en springen soms 10 meter ver als ze moeten rennen voor hun leven. Ook cheeta's, luipaarden, leeuwen, hyena's en wilde honden passeren de revue.
    4. De vierde en tevens laatste beweging is een Moderato. Muzikaal is het opgevat als een dans maar is er ook een duidelijke verwijzing naar de wens voor voldoende regenwater, nodig om het leven en het voortbestaan van planten, dieren en mensen te garanderen.
    m.v.g.

    BeantwoordenVerwijderen