vrijdag 25 februari 2011

Donderdag 24 en vrijdag 25 februari: drukke dagen!

Donderdag was eigenlijk een nutteloze schooldag. De kindjes moesten tot 2 uur blijven, maar hadden geen les. Ze mochten dus hun examens nakijken van 7 uur tot een uur of 12, tof! Uiteindelijk heb ik de kinderen wat laten puzzelen of een spel laten spelen, we hebben ook samen galgje gedaan, wat een groot succes was. Galgje werd al snel onderbroken, want de leerlingen kregen de opdracht om een brief te schrijven en/of tekening te maken voor hun sponsor. Nadat de leerlingen de opdracht gekregen hadden, konden ze aan het werk. Wat me opviel was dat er veel leerlingen vroegen of ik de brief op het bord zou schrijven, dan konden zij hem overschrijven …

Al snel was het middag en kregen we ons eten, rijst met bonen natuurlijk! Na de middag mochten de kinderen naar huis, maar voor de leerkrachten was het nog vergadering. Er werd hier over van alles gesproken, gaande van de naam van de handpop tot nieuwe regels voor tijdens de break. Na de examens zijn we naar huis gegaan en nog wat later naar het internetcafé.

Vrijdag hadden we veel gepland. Eerst hebben we rustig gegeten en dan zijn we Tine gaan afzetten bij de kapster, want zij zou haar haren laten invlechten. Dan zijn Niki en ik maar verder gewandeld naar de fruitkraam, waar we heerlijk passievruchtensap. Niki en ik hebben eerst het fruit gaan afzetten, zo konden we nadien wat gaan helpen op de school. Want daar moest de store gereorganiseerd worden. Alle kleren en schoenen moesten terug naar buiten, maar dat was al gebeurd toen wij aankwamen. Daarna moesten alle andere dozen mooi per soort gezet worden. Als dit gedaan was konden de kleren en de schoenen terug naar binnen. En het resultaat is mooi, nu kan je eindelijk binnen in de store en kan je alles bereiken.

Niki en ik wilden ook onze Baraka en Shukrani verzorgen, dus we gingen hen zoeken. Maar ze bleken nergens te zijn, we zijn zelfs naar het werk van hun vader gewandeld met Regina, maar niets. Penelope, Niki, ik en de 3 mannen die geholpen hebben in de store zijn nog iets gaan drinken in de bar over de school. Daar aten we ook nog een chapati, mmmmm : ) Ondertussen was Tina haar haar eindelijk klaar, na 4 uur! We gingen nog snel naar het huisje van de jongens kijken en konden dan eindelijk naar huis.

Maar niet voor lang, want we moesten nog naar de winkel voor inkopen. Dit hebben we gedaan met de mototaxi. Wel leuk, handig en goedkoop. Mijn opsomming is nog niet gedaan, want we gingen nog verder na de winkel. Eerst kwam de docent van Tine op bezoek, want hij was juist aangekomen. Omdat de jongens nog eten moesten hebben, hebben we Wim (de docent) meegenomen naar het dorpje. Hier deden we een grote ontdekking, want de vader had de jongens gewassen vandaag en was warm eten aan het koken!

Later deze avond zijn we nog iets gaan eten in Whanzin of zoiets. We moesten heel lang wachten op ons eten en er waren dan plots weer geen champignonen, maar het was wel lekker! Deze drukke dag hebben we afgerond in Cocobongo, een nieuwe discotheek, waar heel weinig volk was, maar waar het wel leuk was! Alleen moet je hier wel goed oppassen, want de jongens proberen hoor! Ze komen ineens in je groepje dansen, verschijnen plots achter je of nemen je handen vast. Niet altijd even fijn! Tegen een uur of 3 lagen we dan toch eindelijk in ons bedje!

Wat hebben we geleerd vandaag:
- Geef de katten geen eten, ze worden zot en denken dat je vinger een stuk pizza is.
- Laat een rietje openen door iemand anders, om zo te vermijden dat er een mierennest in je cola terecht komt!
- Als er in Cocobongo een jongen met je wil dansen … weglopen! En waar zijn die handen!? Ver weg van de jongens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten