donderdag 7 april 2011

Dinsdag 5 april: Nog 25 dagen!

Alles is hier nog altijd even leuk, maar vanaf deze week ben ik toch echt wel aan het aftellen. Nu begin ik thuis echt wel te missen. Sommige mensen wil ik nu echt wel terugzien, vooral Davy dan! Maar ook sommige gewoontes van thuis zou ik graag toch wel eens terughebben. Of sommige zaken om te eten, zoals een goei stuk vlees en is geen kip! Nog 25 dagen en dan ben ik terug in België. En dan begint het, de drukste anderhalve maand in heel mijn carrière in Vorselaar komt eraan! Hopelijk loopt ook dit nog goed af!

Dan nu naar de speelpleinwerking. Maandagochtend half 8 stonden we klaar op school, zo konden we eventuele vroegkomers ontvangen. Heel naïef van ons om te denken dat er kinderen een half uur op voorhand zouden komen, maar je weet nooit. Acht uur was er nog steeds niemand, Md. Fatuma ik en Lies gingen in het dorpje eens kijken waar iedereen zat. De meeste kinderen waren zich nog aan het wassen, durfden niet komen, waren het vergeten, begrepen de uitleg niet goed, … Uiteindelijk zijn we gestart met ongeveer 15 kinderen. Tegen het einde waren we met bijna 30 kinderen denk ik. Er waren ook wel heel wat kinderen bij die eigenlijk te klein waren. Daardoor was het niet gemakkelijk om spelletjes te spelen die voor alle kinderen geschikt waren.
Op het einde hebben we met de kinderen nog een stukje van The Lion King gezien, wat wel heel leuk was. Voor mij was het trouwens de eerste keer dat ik deze film zag, een schande volgens velen! In deze film waren er fragmenten die je heel hard herkent. Er waren heel wat beelden van in het park waarin het verhaal zich afspeelt dat je ook echt ziet hier. De bergen rond het park, de bomen, de dieren, … Heel leuk om te kunnen vergelijken!

Toen het tijd was om door te gaan stelde zich een volgend probleem. Blijkbaar wilde sommige ouders hun kinderen absoluut ophalen op school. Geen probleem dachten wij, maar om half 1 (een half uur na afloop) was er dus nog steeds niemand van de ouders. Vanaf donderdag moeten we dus goed opschrijven wie van de kleintjes er wordt opgehaald en wie we zo naar huis mogen laten gaan!

Dinsdag was het aan de grotere kinderen. We hadden er niet zoveel verwacht, want we wisten dat een deel van de kinderen nog naar school moest en dat er andere waren die tution hadden. Om acht uur was er natuurlijk weer niemand te zien. Maar om kwart na 8 kwamen de eerste er al door. In het begin waren we met 6 kinderen, maar er bleven heel wat kinderen toestromen. Zelfs om 11 uur waren er nog kinderen die kwamen. Op het einde waren we toch met een groep van ongeveer 18 kinderen. Het was eigenlijk veel leuker om met deze kinderen te spelen. De leeftijden liepen nu veel meer gelijk en de spelletjes waren beter afgestemd op de kinderen.

Het was wel lastig dat er vandaag ook een paar kleintjes meegekomen waren. Deze kinderen waren soms echt te klein om mee te spelen en zorgden voor vertraging. Als er nu maar een paar kleintjes zijn gaat het nog, maar er waren op een gegeven moment wel meer dan 10 kinderen. Sommigen van hen waren nog heel klein, het is dan echt niet gemakkelijk om iets te doen. Toen we in class 1 zaten zag ik de weekkalender hangen en kwam ik op het idee om deze te gebruiken. We gaan vanaf morgen alle kinderen altijd even samen nemen en zien welke dag het is, of ze morgen moeten komen, … Misschien leren we ze ook wel het ‘weekliedje’ aan. Hopelijk zorgt dit ervoor dat de kleintjes en de groten niet te veel gemend worden. Want spelletjes die leerlingen van 3 en 16 jaar samen kunnen spelen zijn er niet echt.

Nadat de speelplein was afgelopen gingen An, Niki en ik nog naar de winkel. We moesten inkopen doen, klasfoto’s laten printen en souvenirs gaan ophalen. Vanaf dat we aankwamen aan de winkel werd het heel donker. We hebben ons dus echt moeten haasten, want we wilden voor de regen thuis zijn. Maar tevergeefs. Een kwartiertje later begon het te gieten, al een geluk waren we juist in de souvenirwinkel, dus konden we ons voorbereiden. Alles van waarde werd in plastieken zakjes gestoken. Ook mijn tas stak ik in een plastieken zak en dan vertrokken we. In de gietende regen wandelende we naar huis. Wandelen, want het was te ver om snel te lopen opdat je droog zou blijven, zeiknat gingen we toch zijn!

Wanneer je in de gietende regen naast de weg wandelt is de kans ook groot dat er ook nog eens een auto naast je in de plas rijdt. Deze keer was het erg, we voelden het water over ons met drie slagen, zelfs tot over ons hoofd. Het water voelde warm aan, maar was toch verschieten. Alle mensen in de buurt waren dan ook heel hard aan het lachen met ons! Ik was blij dat we aangekomen waren, vooral omdat ik mijn fototoestel bij had en echt wel wilde dat het niet nat werd. Al een geluk gebeurde dit niet. Ik had wel voldoende maatregelen genomen om dit te voorkomen ook!
Eigenlijk was het niet zo erg om in de regen te lopen. Hier kan je dit doen zonder dat je het koud krijgt en dat is wel eens leuk. Al waren we wel blij dat we thuis waren en een handdoekje konden rondslaan!

Morgen is het woensdag en dan gaan we met de kinderen naar het strand. Ik hoop echt dat er geen kinderen van 3 of 4 jaar komen morgen, want deze zijn echt wel te klein om mee naar het strand te gaan en zullen we terug naar huis moeten sturen. Normaal zouden deze kinderen niet komen, want we schreven voor elk kind een papiertje met daarop de dagen dat ze mogen komen, maar hier weet je nooit! Morgen gaan er sowieso wel wat kinderen zijn die extra aandacht nodig hebben op het strand. Maar we gaan proberen om voor elk kind dat jonger is dan 8 een meter/peter aan te stellen die op hem/haar let wanneer ze in het water gaan. We hebben ook een systeem uitgewerkt van waken, zodat iedereen altijd iemand in het oog kan houden. Hopelijk gebeurt er dan niets!

Morgen (in plaats van maandag) gaat ook het gesprek met Md. Zebora en vader Shangawa (van Shuku en Baraka) door. Hopelijk wordt er dan een goede beslissing genomen en wordt alles snel in werking gezet!

Wat hebben we geleerd vandaag:
- Kelvin kan flink zijn, dat hebben we gezien op de speelpleinwerking. Kelvin zat bij de grote kinderen, vanaf 8 jaar en dit deed hem goed! Hij speelde heel goed mee en we hebben hem geen één keer een opmerking moeten geven. Clap for him! (We denken eigenlijk stiekem dat dit komt omdat Kelvin nu tussen de grotere kinderen zat, ik denk dat sommigen dingen van het eerste leerjaar te gemakkelijk zijn, dat hij daarom zich snel verveelt en dan stoute dingen doet.)
- The Lion King nog niet gezien hebben kan niet! Voor al diegene die hem dus nog niet zagen, snel doen nu!
- Niet rondkijken als je de wc binnengaat! Grote kakkerlakken die in de hoek van de wc zitten zie je beter niet. Het is dubbel zo leuk om je nakomer hiermee te verrassen! Deze denkt immers dat de kust veilig is, omdat er iemand was die vlak voor hem ging.
- Deuren sluiten ’s avonds! Vleermuizen kunnen hier nogal raar doen. Tegen de deur vliegen bijvoorbeeld en vlak voor je deur even moeten bekomen van de slag. Grote paniek bij diegene die er dan op staat te zien.
- Wat doen we als een vleermuis voor je deur moet bekomen van een slag: de ene gaat de deur sluiten, de andere vlucht in de badkamer en nog iemand anders beslist om niet te zien, te bukken en de oren dicht te doen. Aan u om te raden wie er wat gedaan heeft, je kan kiezen uit Niki, An en mezelf.
- Je de hele tijd afvragen of het regenseizoen al bezig is, is niet nodig. Het is heus wel duidelijk wanneer het start. Zeker wanneer je super donkere wolken ziet afkomen als je een tweetal km van thuis zit. En al helemaal wanneer het begint te regenen (heum gieten) wanneer je nog steeds even ver van huis zit!
- Wat doe je als het regent: neem alle plastiek zakjes die je bij hebt (als je zoals ons net van de winkel komt is dit wel gemakkelijk, alles overladen dan!). Alle waardevolle spullen, zoals gsm, fototoestel, portefeuille, … steek je in een zakje. Je stopt alles in je rug- of schoudertas en steekt ook deze in een plastiek zakje. En dan vertrekken maar!
- We leerden dus zeker dat je altijd enkele plastiek zakjes op zak moet hebben, want anders heb je geen één kans om met nog werkende elektronica aan te komen!

2 opmerkingen:

  1. met de vleermuis....
    jij liep naar de badkamer, niki deed de deur toe en an keek niet :)zit ik in de goede richting. grtz.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niki is juist, An liep de badkamer in en ik deed mijn ogen toe :)

    BeantwoordenVerwijderen